TechBlogSD - Kaikki WordPressin ja WEB: n kehittämiseen
WEB- ja WordPress - ohjeet, uutiset, arvostelut teemoista ja laajennuksista

Kuinka varmuuskopioida ja palauttaa Chrome -asetukset?

5

Nykyään on tavallista, että useat laitteet toimivat. Esimerkiksi matkoilla voit lisätä kirjanmerkin verkkosivulle puhelimellasi ja jatkaa sivun lukemista, kun olet kotona kannettavalla tietokoneella. On ärsyttävää tehdä jokainen toiminto uudelleen jokaisella laitteella erikseen. On mennyt päivät, jolloin sinun on otettava fyysinen varmuuskopio asetuksistasi ja ladattava toisille laitteille. Tämä ei myöskään auta jatkuvuustehtävissä, kuten kannettavien kirjanmerkkisivujen lukemisessa kannettavalla tietokoneella.

Sinulla on pilvitallennustila, kuten iCloud ja OneDrive asiakirjojen synkronoimiseksi. Selaimen etupuolella suosittu selain Google Chrome tarjoaa erilaisia ​​mukautusominaisuuksia, jotka lisäävät käyttömukavuutta selauskokemukseen. Tärkeintä on, että sinun ei tarvitse muokata Chrome -asetuksia erikseen kaikilla laitteillasi. Google Chrome Sync -ominaisuuden avulla käytät samoja asetuksia ja käyttäjätietoja kaikilla laitteillasi. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit varmuuskopioida ja palauttaa Chrome -asetukset synkronoinnin avulla.

Kuinka varmuuskopioida Chromen asetukset?

Vaihe 1: Ota synkronointitoiminto käyttöön

Käynnistä Google Chrome -selain napsauttamalla selainikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen pisteen painiketta. Valitse avattavasta valikosta Asetukset avataksesi Chrome-asetuspaneeli.

Kuinka varmuuskopioida ja palauttaa Chrome -asetukset?

Valitse Asetukset -valikko

Jos Chrome -synkronointitoiminto ei ole käytössä, näet "Ota synkronointi käyttöön" -painikkeen. Napsauta sitä ja ota synkronointitoiminto käyttöön.

Kuinka varmuuskopioida ja palauttaa Chrome -asetukset?

Ota synkronointi käyttöön

Muista, että Chrome näyttää synkronointipainikkeen, kun et ole kirjautunut sisään ja otit ominaisuuden käyttöön aiemmin. Jos joku käyttää selainta ja hänellä on käyttäjätietoja, sinun on luotava sinulle lisäprofiili. Napsauta "Hallitse muita ihmisiä" -vaihtoehtoa "Asetukset" -kohdassa. Napsauta "Lisää henkilö" -painiketta ja luo uusi käyttäjä sinulle. Chrome alkaa tallentaa koko selaushistoriasi uuteen profiiliin, kun olet kirjautunut sisään Google -tililläsi.

Voit luoda useita käyttäjäprofiileja, kun sinulla on eri Google -tilit tai jaat tietokoneen perheenjäsentesi kanssa. Älä luo käyttäjäprofiilia julkisille tietokoneille suojausongelmien välttämiseksi.

Vaihe 2: Kirjaudu Chromeen

Jos et ole kirjautunut Chromeen, kirjautumisnäyttö tulee näkyviin. Kirjaudu sisään Google -tilisi kirjautumistiedoilla. Huomaa, että voit myös napsauttaa osoitepalkin vieressä näkyvää profiilikuvaketta ja kirjautua tilillesi.

Anna Gmail -osoitteesi ja napsauta "Seuraava".

Kuinka varmuuskopioida ja palauttaa Chrome -asetukset?

Kirjaudu Chromeen

Anna Google -tilisi salasana ja napsauta "Seuraava".

Vaihe 3: Muokkaa synkronoinnin lisäasetuksia

Kun synkronoinnin käynnistämisen näyttö avautuu, napsauta "Asetus” -linkkiä ja siirry synkronoinnin lisäasetuksiin. Ota "Synkronoi kaikki" käyttöön liu’uttamalla kytkintä. Tämä varmuuskopioi kaiken, mukaan lukien Chromen asetukset, kirjanmerkit, salasanat ja historian. Kytkin muuttuu siniseksi ja näet ilmoituksen "Synkronointi alkaa, kun poistut tältä sivulta".

Kuinka varmuuskopioida ja palauttaa Chrome -asetukset?

Chromen synkronoinnin lisäasetukset

Vaihe 4: Poistu Synkronointiasetukset -näytöstä

Napsauta paluunäppäintä ja sulje “Synkronoinnin lisäasetukset” -näyttö. Kaikki Chromen asetukset ja käyttäjätiedot tallennetaan Google -tilillesi.

Voit palata takaisin myöhemmin, jos "Synkronoi kaikki" -kytkin on sininen, Chrome -asetukset on jo varmuuskopioitu Google -tilillesi. Muista, että tämä on Google Chrome -selaimesi täydellinen varmuuskopio laajennuksineen. Voit käyttää tätä varmuuskopiota ja palauttaa Chrome -asetukset millä tahansa tietokoneella.

Palauta Chrome -asetukset tietokoneellesi tai mobiililaitteillesi

Voit palauttaa Chrome -asetukset uudelle pöytätietokoneellesi tai mobiililaitteellesi, jotta samat asetukset ovat kaikissa laitteissa.

  • Käynnistä Google Chrome -selain tietokoneellasi tai matkapuhelimellasi. Siirry avattavaan valikkoon napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen pisteen painiketta. Napsauta “Asetukset”.
  • Kirjaudu Chromeen kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi ja salasanasi.
  • Toista vaiheet 1 ja 2 missä tahansa laitteessa, jossa haluat palauttaa Chrome -asetukset.
  • Voit palauttaa kaikki tai osa asetuksista ja tiedoista liu’uttamalla kytkimet oikealle puolelle. Voit esimerkiksi palauttaa "Kirjanmerkit", "Sovellukset", "Asetukset" ja "Salasanat" alla esitetyllä tavalla.

Kuinka varmuuskopioida ja palauttaa Chrome -asetukset?

Palauta Chrome -asetukset

Jos haluat kuitenkin palauttaa kaikki Chromen tiedot ja asetukset, kytke "Synkronoi kaikki" -kytkin päälle ja sulje "Synkronoinnin lisäasetukset" napsauttamalla takaisin -nuolta. Koko Chromen asetusten varmuuskopio ladataan automaattisesti, joten voit tehdä samanlaisen muokkauksen, kun selaat eri laitteita. Synkronointitoiminto on hyödyllinen ja helppokäyttöinen. Ei tarvita erillistä Chrome -varmuuskopiotiliä. Tarvitset vain Google -tilin, jolle tietosi tallennetaan ja palautetaan.

Chromen synkronointi ja tietosuoja

Google tallentaa kaikki synkronoidut tiedot pilvipalvelimilleen. Vaikka tämä auttaa sinua palauttamaan asetukset eri laitteilla, tietosi ovat aina Googlen käytössä. Jos sinulla on tietosuojaongelmia, älä ota synkronointitoimintoa käyttöön.

Google on suosittu tunkeutumaan yksityisyyteesi. Chromen versiossa 69 voit kirjautua automaattisesti Google Chromeen, kun olet kirjautunut Gmailin tai YouTuben kaltaisille sivustoille. Tämä auttaa Googlea keräämään enemmän käyttäjätietoja, vaikka he eivät tiedä olevansa kirjautuneina selaimeen. Se tarkoittaa myös olennaisesti sitä, että voit tarkastella historiaa toisella laitteella, koska se synkronoidaan automaattisesti.

Myöhemmin tietosuojavalitusten vuoksi Google esitteli vaihtoehdon poistaa sisällön automaattinen synkronointi käytöstä Chromessa, kun olet kirjautunut muihin palveluihin, kuten Gmailiin. Mene “chrome: // asetus” URL- Chromessa ja selaa klikkaa “Advanced” vaihtoehto. Poista Yksityisyys ja suojaus -osiosta Salli Chromen kirjautuminen -vaihtoehto.

Kuinka varmuuskopioida ja palauttaa Chrome -asetukset?

Poista automaattinen Chrome -kirjautuminen käytöstä

Tämä auttaa sinua käyttämään Googlen palveluita kirjautumatta Chromeen.

Leave A Reply

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parantaakseen käyttökokemustasi. Oletamme, että olet kunnossa, mutta voit halutessasi kieltäytyä. HyväksyäLisätietoja