TechBlogSD - Wszystko do WordPressa i tworzenia stron internetowych
Instrukcje WEB i WordPress, nowości, recenzje motywów i wtyczek

Jak wyłączyć rejestrację nowego użytkownika w WordPress?

6

WordPress obsługuje ponad 30% stron internetowych w sieci. Ta popularność przyciąga nie tylko wielu innych użytkowników, ale także hakerów i spamerów. Ochrona witryny WordPress przed spamerami to jedno z gorączkowych zadań każdego właściciela witryny WordPress. Po utworzeniu nowej witryny za pomocą WordPressa najbardziej irytującą rzeczą jest otrzymywanie wielu wiadomości e-mail z powiadomieniami o rejestracji nowego użytkownika w Twojej witrynie.

Możesz być zdezorientowany, skąd pochodzą te wiadomości, zwłaszcza jeśli korzystasz z formularzy subskrypcji biuletynu lub rejestracji użytkownika. Ponadto będziesz nadal otrzymywać te podejrzane i śmieciowe wiadomości e-mail nawet po wyłączeniu wszystkich wtyczek subskrypcji w swojej witrynie. Oto proste rozwiązanie, jeśli szukasz sposobu na zatrzymanie tych nowych wiadomości e-mail rejestracyjnych użytkowników ze swojej witryny WordPress.

Jak ktoś może zarejestrować się w mojej witrynie?

Zanim zaczniemy, konieczne jest zrozumienie, że WordPress domyślnie umożliwia rejestrację członkostwa w Twojej witrynie. Możesz to zobaczyć na ekranie logowania, gdy próbujesz zalogować się do pulpitu WordPress. Po zalogowaniu się do witryny przez „www.yoursite.com/wp-admin/" lub „www.yoursite.com/wp-login.php” zobaczysz link „Zarejestruj się” pod polem logowania.

Jak wyłączyć rejestrację nowego użytkownika w WordPress?

Rejestracja nowego użytkownika WordPress

Oznacza to, że Twoja witryna akceptuje rejestrację użytkownika i oferuje profile członkostwa. Oto miejsce, w którym ktoś może zarejestrować się w Twojej witrynie, a WordPress wykona następujące dwie czynności dla każdej rejestracji nowego użytkownika:

  • Powiadom administratora (czyli Ciebie) przez e-mail.
  • Wyślij hasło logowania do zarejestrowanego użytkownika.

Problem polega na tym, że jako administrator nie musisz potwierdzać rejestracji nowego użytkownika, a WordPress robi to automatycznie za Ciebie. Prowadzi to jednak do wielu niechcianych rejestracji, a nawet nie zdajesz sobie sprawy z domyślnie włączonej opcji członkostwa w Twojej witrynie.

Gdzie zobaczyć nowych użytkowników?

Po zalogowaniu się jako administrator w witrynie WordPress, możesz zobaczyć wszystkich nowych zarejestrowanych użytkowników w sekcji „Użytkownicy> Wszyscy użytkownicy”. Poniżej przedstawiamy, jak to będzie wyglądać, a pokazane e-maile to niechciane rejestracje w jednej z naszych witryn testowych.

Jak wyłączyć rejestrację nowego użytkownika w WordPress?

Zarejestrowani użytkownicy wyświetlający się jako subskrybenci

Jak zatrzymać te irytujące e-maile?

Zaloguj się do pulpitu WordPress jako administrator i przejdź do „Ustawienia> Ogólne”, jak pokazano na poniższym obrazku.

Jak wyłączyć rejestrację nowego użytkownika w WordPress?

Wyłączanie powiadomienia o nowym użytkowniku

Musisz wziąć pod uwagę trzy ważne ustawienia dotyczące rejestracji nowego użytkownika.

  • Adres e-mail – jest to adres e-mail administratora, na który będziesz otrzymywać wszystkie powiadomienia e-mail od WordPressa, w tym rejestrację nowego użytkownika.
  • Członkostwo – Domyślnie pole wyboru „Każdy może się zarejestrować” jest zaznaczone do otrzymywania wiadomości e-mail z powiadomieniami o nowych użytkownikach.
  • Nowa domyślna rola użytkownika – Domyślnie WordPress ustawia to jako „Subskrybent”, a zatem wszyscy zarejestrowani użytkownicy otrzymają rolę subskrybenta. Nie będzie żadnego problemu do czasu ustawienia domyślnej roli nowego użytkownika jako subskrybenta. Osoba, która się zarejestruje, może maksymalnie otrzymywać od Ciebie e-maile subskrypcyjne. Załóżmy, że błędnie wybrałeś domyślną rolę nowego użytkownika jako „Administrator”. Doprowadzi to do katastrofy, ponieważ osoba, która się zarejestruje, będzie miała dokładnie taki sam dostęp, jak Ty, do publikowania, modyfikowania lub usuwania treści w Twojej witrynie.

Aby przestać otrzymywać e-maile rejestracyjne nowych użytkowników, musisz całkowicie wyłączyć opcję członkostwa w swojej witrynie. Po prostu wyłącz pole wyboru „Każdy może się zarejestrować” pokazujące opcję „ Członkostwo “, aby uniemożliwić anonimową rejestrację w Twojej witrynie.

Co się stanie, gdy wyłączysz członkostwo?

Po wyłączeniu tego pola wyboru WordPress usunie link „Zarejestruj” na ekranie logowania. Dlatego żaden nowy użytkownik nie może zarejestrować się w Twojej witrynie bez Twojej wiedzy. Nadal możesz tworzyć konta użytkowników, przypisywać role i komunikować się z użytkownikami z pulpitu nawigacyjnego jako administrator.

Jak wyłączyć rejestrację nowego użytkownika w WordPress?

Opcja rejestracji wyłączona

Używanie wtyczki do wyłączania powiadomień

Czasami chcesz mieć opcję członkostwa w swojej witrynie bez otrzymywania wielu wiadomości e-mail z rejestracją spamu. W takim przypadku zalecamy skorzystanie z odpowiedniej wtyczki do logowania/rejestracji. Wtyczka pozwoli Ci najpierw potwierdzić rejestrację nowego użytkownika zamiast potwierdzać WordPress bez Twojej interwencji. Gdy masz zainstalowaną wtyczkę WooCommerce, zmieni ona domyślną stronę rejestracji i logowania dla użytkowników. W takim przypadku nie musisz się martwić i wyłączyć domyślne członkostwo w swojej witrynie.

Jeśli nie martwisz się o anonimową rejestrację, ale nie chcesz otrzymywać powiadomień e-mail, wypróbuj wtyczkę „ Wyłącz wiadomość e-mail z powiadomieniem o nowym użytkowniku “, aby to osiągnąć.

Usuwanie niepotrzebnych użytkowników

Postępuj zgodnie z poniższymi instrukcjami, gdy w Twojej witrynie jest wielu niepotrzebnych użytkowników.

  • Przejdź do sekcji „Użytkownicy > Wszyscy użytkownicy” w panelu administracyjnym WordPressa.
  • Wybierz wszystkich istniejących użytkowników-śmieci i wybierz "Usuń" z rozwijanego menu "Działanie zbiorcze". Kliknij „Zastosuj”, aby jednym kliknięciem usunąć wszystkich wybranych użytkowników. WordPress poprosi Cię o potwierdzenie usunięcia treści, które możesz potwierdzić, aby kontynuować, ponieważ użytkownicy-śmieci nie powinni mieć żadnych postów publikowanych pod ich nazwą użytkownika.

Jak wyłączyć rejestrację nowego użytkownika w WordPress?

Usuwanie niepotrzebnych użytkowników w WordPress

Zawijanie It

Ochrona witryny WordPress zaczyna się od Twojej własnej świadomości. Aby wyłączyć powiadomienia dla nowych użytkowników, wyłącz rejestrację członkostwa w swojej witrynie, jeśli nie jest to dla Ciebie wymagane. Ważne jest również ustawienie prawidłowej roli subskrybenta, gdy chcesz włączyć funkcję rejestracji na swojej stronie. Zdecydowanie zalecamy używanie odpowiedniej wtyczki do celów członkostwa zamiast korzystania z domyślnej opcji WordPress.

Źródło nagrywania: www.webnots.com
Leave A Reply

Ta strona korzysta z plików cookie, aby poprawić Twoje wrażenia. Zakładamy, że nie masz nic przeciwko, ale możesz zrezygnować, jeśli chcesz. Akceptuję Więcej szczegółów