TechBlogSD - Allt för WordPress- och WEB -utveckling
WEB- och WordPress - instruktioner, nyheter, recensioner av teman och plugins

Hur säkerhetskopierar och återställer Chrome -inställningar?

3

Numera är det vanligt att ha flera enheter att fungera. Under resan kan du till exempel bokmärka en webbsida i telefonen och fortsätta läsa sidan när du är hemma på din bärbara dator. Det kommer att vara irriterande uppgifter att göra om varje aktivitet på var och en av enheten separat. Borta är de dagar du behöver ta en fysisk säkerhetskopia av dina inställningar och ladda upp på en annan enhet. Det hjälper inte heller kontinuitetsuppgifter som att läsa mobila bokmärkta sidor på din bärbara dator.

Du har molnlagring som iCloud och OneDrive för synkronisering av dokument. På webbläsarens framsida erbjuder den populära webbläsaren Google Chrome olika anpassningsfunktioner som ger användarupplevelsen mer bekvämlighet. Viktigast av allt, du behöver inte anpassa Chrome -inställningarna separat på var och en av dina enheter. Med Google Chrome Sync -funktionen använder du samma inställningar och användardata på alla dina enheter. Den här artikeln lär dig hur du säkerhetskopierar och återställer Chrome -inställningar med Sync.

Hur säkerhetskopierar jag Chrome -inställningar?

Steg 1: Aktivera synkroniseringsfunktionen

Starta webbläsaren Google Chrome, klicka på knappen med tre prickar längst upp till höger i webbläsarfönstret. I rullgardinsmenyn väljer du "Inställningar" för att öppna Chrome-inställningspanelen.

Hur säkerhetskopierar och återställer Chrome -inställningar?

Välj menyn Inställningar

Om Chrome Sync -funktionen inte är aktiverad kan du se knappen "Aktivera synkronisering …". Klicka på den och aktivera synkroniseringsfunktionen.

Hur säkerhetskopierar och återställer Chrome -inställningar?

Slå på synkronisering

Kom ihåg att Chrome visar synkroniseringsknappen när du inte har loggat in och aktiverat funktionen tidigare. Om någon använder webbläsaren och har användardata måste du skapa ytterligare en profil för dig. Klicka på alternativet "Hantera andra personer" under "Inställningar". Klicka på knappen "Lägg till person" och skapa en ny användare åt dig. Chrome börjar lagra all din surfhistorik under en ny profil när du loggade in med ditt Google -konto.

Du kan skapa flera användarprofiler när du har olika Google -konton eller delar dator med dina familjemedlemmar. Skapa inte användarprofil på offentliga datorer för att undvika säkerhetsproblem.

Steg 2: Logga in på Chrome

Om du inte är inloggad på Chrome visas en inloggningsskärm. Använd dina Google -kontouppgifter för att logga in. Obs! Du kan också klicka på profilikonen bredvid adressfältet och logga in på ditt konto.

Ange din Gmail -adress och klicka på "Nästa".

Hur säkerhetskopierar och återställer Chrome -inställningar?

Logga in på Chrome

Ange lösenordet för ditt Google -konto och klicka på "Nästa".

Steg 3: Justera avancerade synkroniseringsinställningar

När synkroniseringsskärmen dyker upp klickar du på länken "Inställning" och går till avancerade synkroniseringsinställningar. Skjut reglaget för att aktivera "Synkronisera allt". Detta kommer att säkerhetskopiera allt inklusive Chrome -inställningar, bokmärken, lösenord och historik bland andra. Omkopplaren blir blå och du kommer att se ett meddelande om att "Synkronisering startar när du lämnar den här sidan".

Hur säkerhetskopierar och återställer Chrome -inställningar?

Chrome Avancerade synkroniseringsinställningar

Steg 4: Lämna skärmen Synkroniseringsinställningar

Klicka på bakåtpilen och avsluta skärmen "Avancerade synkroniseringsinställningar". Alla Chrome -inställningar och användardata sparas på ditt Google -konto.

Du kan återkomma efter någon gång, om omkopplaren "Synkronisera allt" är blå är Chrome -inställningarna redan säkerhetskopierade till ditt Google -konto. Kom ihåg att detta är den fullständiga säkerhetskopian av din Google Chrome -webbläsare inklusive tillägg. Du kan använda denna säkerhetskopia och återställa Chrome -inställningarna på vilken dator du vill.

Återställ Chrome -inställningarna på din dator eller mobila enheter

Du kan återställa Chrome -inställningarna på din nya stationära dator eller mobila enheter för att ha samma inställningar på alla enheter.

  • Starta webbläsaren Google Chrome på din dator eller mobiltelefon. Klicka på knappen med tre prickar i det övre högra hörnet för att komma till rullgardinsmenyn. Klicka på "Inställningar".
  • Logga in på Chrome genom att ange din e -postadress och lösenord.
  • Upprepa steg 1 och 2 på någon av dina enheter där du vill återställa Chrome -inställningarna.
  • Du kan välja att återställa alla eller några av inställningarna och data genom att skjuta omkopplarna till höger sida. Till exempel kan du bara återställa "Bokmärken", "Appar", "Inställningar" och "Lösenord" enligt nedan.

Hur säkerhetskopierar och återställer Chrome -inställningar?

Återställ Chrome -inställningar

För att återställa hela Chrome -data och inställningar, slå bara på knappen "Synkronisera allt" och avsluta "Avancerade synkroniseringsinställningar" genom att klicka på bakåtpilen. Hela din säkerhetskopia av Chrome -inställningar laddas automatiskt, så att du kan ha en liknande anpassning när du surfar över dina enheter. Synkroniseringsfunktionen är användbar och lätt att använda. Inget behov av ett separat Chrome -säkerhetskopia. Du behöver bara ha ett Google -konto där dina data kommer att sparas och återställas från.

Chrome -synkronisering och sekretess

Google lagrar all synkad data i sina molnservrar. Även om det här hjälper dig att återställa inställningarna på alla enheter, finns din data alltid hos Google. Om du har integritetsproblem, aktivera inte synkroniseringsfunktionen.

Google är populärt för att inkräkta på din integritet. På Chrome version 69 har du möjlighet att automatiskt logga in på Google Chrome när du är inloggad på webbplatser som Gmail eller YouTube. Detta hjälper Google att samla in mer användardata trots att de inte är medvetna om att de är inloggade i webbläsaren. Det betyder också att du kan se historiken på en annan enhet eftersom den blir synkroniserad automatiskt.

Senare på grund av integritetsklagomål introducerade Google ett alternativ för att inaktivera automatiskt synkroniserat innehåll i Chrome när du loggade in på andra tjänster som Gmail. Gå till "chrome: // setting" URL i Chrome och rulla ner för att klicka på alternativet "Advanced". Under avsnittet Sekretess och säkerhet stänger du av alternativet Tillåt Chrome-inloggning.

Hur säkerhetskopierar och återställer Chrome -inställningar?

Inaktivera automatisk Chrome -inloggning

Detta hjälper dig att använda Googles tjänster utan att logga in på Chrome.

Inspelningskälla: webnots.com
Leave A Reply

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi antar att du är ok med detta, men du kan välja bort det om du vill. Jag accepterarFler detaljer