TechBlogSD - Allt för WordPress- och WEB -utveckling
WEB- och WordPress - instruktioner, nyheter, recensioner av teman och plugins

Vad är Autosave och hur hanteras det i WordPress?

6

WordPress använder två funktioner för att skydda ditt innehåll när du förbereder dig för att publicera online. De är – den ena sparas automatiskt och den andra är revision. Det är nödvändigt att förstå grunderna för autospara och revidera så att du kan vara säker på vad som händer när du skriver på redigeraren. I den här artikeln har vi förklarat alla detaljer om WordPress autosave och revideringar. Vi har gett skärmdumpen med klassisk redaktör, även om det fungerar på samma sätt kan skärmarna vara annorlunda på Gutenberg -redigeraren.

Vad är WordPress Autosave?

WordPress sparar dina ändringar automatiskt var 60: e sekund när du skapar ditt innehåll i postredigeraren. Detta är en grundläggande WordPress -funktion som inte kan inaktiveras i administrationspanelen. Syftet med denna autospara är att återställa innehållet om din webbläsare eller system kraschar eller internetanslutningen förloras under ändringen.

SEO -erbjudande: Optimera din webbplats med Semrush Pro 14 -dagars gratis provperiod.

Hur visar jag autosparat innehåll?

Det kommer bara att finnas en autospara per inlägg eller sida och samma kommer att skrivas över under varje ny autospara. Vid flera redaktörer sparas en autosparad revision för varje redaktör. Du kan visa autospara information i statusfältet strax under innehållsredigeraren när innehållet sparas automatiskt.

Vad är Autosave och hur hanteras det i WordPress?

WordPress Autosave Information

WordPress lagrar automatiskt sparat innehåll som en översyn i tabellen "wp_post" med inläggsnamnet som "{post ID} -Autosave" som du kan se under ditt inläggsinnehåll tillsammans med andra versioner.

Autospara och andra versioner är bara synliga när du klickar på knappen "Spara utkast" eller "Publicera" eller "Uppdatera".

Relaterat: WordPress autosave Vs revisions.

Återställer Autosaved Revision

Om din dator eller webbläsare kraschade medan du redigerade ett inlägg kan den senaste autosparade versionen enkelt återställas. När du går tillbaka för att redigera samma inlägg ser du ett meddelande som nedan för att indikera att det finns en autosparad version tillgänglig för säkerhetskopiering.

Vad är Autosave och hur hanteras det i WordPress?

WordPress Autosave Varningsmeddelande

Om du klickar på länken kommer du till revisionssidan där du har möjlighet att återställa den revideringen.

Vad är webbläsaråterställning?

När internetanslutningen försvinner under innehållsmodifiering kan WordPress inte komma åt din databas för att lagra autosparad revision. I detta scenario lagrar WordPress innehållet i din webbläsares lokala lagring. Du kommer att se meddelandet nedan när internetanslutningen försvinner när du redigerar ditt inlägg:

Vad är Autosave och hur hanteras det i WordPress?

WordPress Autosave under anslutning förlorad

Efter någon gång om du blir ansluten och redigerar inlägget igen kommer WordPress att visa meddelandet nedan som indikerar att webbläsarens säkerhetskopia är annorlunda än det aktuella innehållet.

Vad är Autosave och hur hanteras det i WordPress?

WordPress -webbläsare Säkerhetskopieringsåterställning Varningsmeddelande

Genom att klicka på länken "Återställ säkerhetskopian" återställs innehållet från din webbläsares lokala lagring till postredigeraren.

Vad är Autosave och hur hanteras det i WordPress?

WordPress Autosave Restored Message

Relaterat: Hur fixar jag problem med webbläsarens cachning i WordPress?

Ändrar WordPress Autosave Interval

Även om autospara är en användbar funktion kan sparfrekvensen vara en störande faktor när du ändrar innehållet. I det här fallet kan du ändra intervallet för att säkerställa att det finns tillräckligt med tid mellan två autolagringar. För att göra detta, lägg till följande kod i din " wp-config.php " -fil.

define( 'AUTOSAVE_INTERVAL', 180 );

Detta kommer att definiera autolagringsintervallet som 180 sekunder. Du kan definiera ditt eget intervall genom att ersätta 180 med valfritt annat antal sekunder. Du kan också inaktivera autosave-funktionen helt och hållet genom att använda WP-CMS Post Control-plugin eller inaktivera autolagringskoden enligt nedan:

  • Använd antingen "File Manager" eller FTP och öppna "wp-admin" -mappen.
  • Inaktivera koden nedan genom att lägga till // i fronten i "post.php"-och "post-new.php" -filer.
// wp_enqueue_script('autosave');

Detta kommer att inaktivera autosparfunktionen i alla nya inlägg och sidor. Problemet här är att du måste uppdatera dessa filer varje gång du uppgraderar din WordPress -installationsversion.

Hur visar jag WordPress Autosave?

Om du använder den klassiska redigeraren måste du först markera kryssrutan "Revisioner” som är tillgänglig under “Skärmalternativ” på den klassiska redigeringsskärmen.

Vad är Autosave och hur hanteras det i WordPress?

Aktivera Visa WordPress -versioner

Obs! Du kan bara se autospara om det finns en autospara tillgänglig.

Du kan se din autospara och alla versioner i redigeraren under ditt innehåll under avsnittet "Revisioner".

Vad är Autosave och hur hanteras det i WordPress?

Revideringar av ett WordPress -inlägg med Autosave

Vad är Autosave och hur hanteras det i WordPress?

Visa WordPress -versioner under Publicera

Om du använder Gutenberg -redigeraren ser du antalet revisioner. Gå till avsnittet "Status och synlighet" på höger sidofält under avsnittet "Dokument". Klicka på antalet revisioner om det är tillgängligt för att se alternativet för revideringar och återställning. Du kommer dock inte att se någon autosparversion i Gutenberg.

Lär dig hur du inaktiverar versioner i WordPress.

Inspelningskälla: www.webnots.com
Leave A Reply

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi antar att du är ok med detta, men du kan välja bort det om du vill. Jag accepterar Fler detaljer