TechBlogSD - Allt för WordPress- och WEB -utveckling
WEB- och WordPress - instruktioner, nyheter, recensioner av teman och plugins

Varför Google Chrome -program som hanteras av din organisation?

21

Google introducerar många funktioner i Chrome -webbläsaren i varje uppdatering. Från version 73 kanske du märker en meny i "Inställningar" som visar att "Hanteras av din organisation". Om du undrar vad det är för då är du inte ensam !!! I den här artikeln kommer vi att förklara varför du ser det här meddelandet och vad du kan göra för att bli av med det.

Företagspolicyer

I mars 2019 uppdaterade Google Chrome till 73. En av ändringarna som följde med Chrome 73 är möjligheten att visa användare när en tredje part hanterar sin webbläsare. En tredje part, i det här fallet, kan vara din arbetsgivare eller din IT -avdelning på jobbet eller till och med ett installerat tillägg. De tidigare versionerna av Chrome visade helt enkelt inte detta meddelande även när det fanns hantering av tredje part.

Arbetsgivare kanske vill hantera Chrome -webbläsaren av olika skäl. Till exempel för att reglera vilken typ av webbplatser anställda besöker eller vilka typer av tillägg de installerar i webbläsaren. Dessa bestämmelser tillämpas på Chrome med administrativa policyer. Därför, om du ser meddelandet "Hanteras av din organisation" på din arbetsdator, beror det förmodligen på att din arbetsgivare har infört företagspolicyer för Chrome för att hantera företagsövergripande webbläsarinställningar.

Personlig användning

Men vad händer om meddelandet visas på din hemdator? Ofta kan program på din dator installera tillägg eller policyer utan ingripande från en administratör. Dessa program är vanligtvis säkra, tjänar ett syfte, och de tillägg de installerar är i allmänhet också säkra. Andra gånger kan skadlig kod installera skadlig policy.

Chrome kan inte riktigt skilja mellan en legitim policy och en som är installerad av skadlig kod. Så länge det upptäcker en policy kommer Chrome att visa meddelandet "Hanteras av din organisation" på olika platser i webbläsaren.

Hur ser man meddelandet?

Innan du förklarar hur du tar bort meddelandet måste du förstå hur du kontrollerar och bekräftar meddelandet på olika enheter.

På Windows PC och Mac kan du klicka på inställningsikonen "Anpassa och Google Chrome" för att se alternativet som visas i menyalternativet.

Varför Google Chrome -program som hanteras av din organisation?

Hanteras av ditt organisationsmeddelande i Chrome

Du kommer också att se meddelandet över hela webbläsaren, som på sidan "Inställningar" eller " Tillägg ".

Varför Google Chrome -program som hanteras av din organisation?

Hanteras av meddelande på sidan Chrome -tillägg

Du kan klicka på menyn eller länken för att gå till kommandon URL "chrome: // management" för att se mer information om meddelandet. Generellt kommer det att visa dig att en administratör kan övervaka genom att hantera på distans.

Varför Google Chrome -program som hanteras av din organisation?

Chrome Management -sida

På Android -smartphones skriver du "chrome: // policy" -adressen i webbläsaren och öppnar sidan. Om du ser några policyer hanteras din webbläsare av administratör eller andra tillägg. Om du använder iPhone kommer du inte att se några policyer eftersom iOS Chrome -appen inte kan hanteras av andra.

Hur hanteras hanteras av ditt organisationsmeddelande?

I allmänhet är detta meddelande icke-invasivt och det kommer inte att hindra dig från att använda din webbläsare som vanligt. Med det sagt, meddelandet kan vara lite irriterande och du kanske vill bli av med det. För att göra detta, följ dessa enkla steg:

  • Kontrollera om en policy har installerats på din dator. Öppna en ny flik och klistra in den här sökvägen: chrome: // policy. Om du ser någon av policyn som listas hanteras din webbläsare annars inte.

Varför Google Chrome -program som hanteras av din organisation?

Chrome Policies -sida

  • Den goda delen är att du kan klicka på respektive policylänk för att få mer information om en given policy. På så sätt kan du ta reda på om policyn är nödvändig eller skadlig.

Inaktivera meddelandet

Det finns många sätt att inaktivera meddelandet i din webbläsare:

1 Använd Chrome Flag

Om du inte vill radera någon policy kan du helt enkelt bli av med meddelandet "Hanteras av din organisation".

  • Öppna en ny flik och klistra in den här sökvägen i webbläsaren: chrome: // flags. Sök efter "show managed ui" och hitta flaggan "show-managed-ui".
  • Klicka på rullgardinsmenyn mot flaggan och välj alternativet "Inaktiverat".
  • För att genomföra ändringarna, klicka på alternativet för omstart längst ner på sidan.

Meddelandet "Hanteras av din organisation" bör försvinna när du startar om Chrome. Observera att du inte kommer att se denna flagga i den senaste Chrome -versionen.

2 Inaktivera alla tillägg

I de flesta fall på persondator, Mac eller Android kan ett av de installerade tilläggen ha behörighet att ändra vissa policyinställningar. Du kanske har accepterat behörigheterna när du installerar appen och glömde efter det. Om du ser några policyer relaterade till tillägg kan du antingen ta bort tillägget från webbläsaren eller inaktivera alla tillägg för att kontrollera att meddelandet visas.

3 Använd registerredigeraren i Windows

Om du inte hittar UI -flaggan (på senaste Chrome -versionen) är det enda sättet att öppna registerredigeraren och ändra inställningarna. Du bör dock ha administratörsbehörighet för att ändra registerposterna i Windows.

  • Tryck på "Win + R" för att öppna kommandotolken Kör.
  • Skriv regedit och tryck på enter öppna registerredigeraren.
  • Navigera till platsen "HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesGoogleChrome".
  • Högerklicka och ta bort mappen.
  • Radera på samma sätt Chrome -mappen på den här platsen "HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREPoliciesGoogleChrome"

Stäng registerredigeraren och starta om Chrome för att kontrollera om meddelandet har försvunnit. Vi rekommenderar att du säkerhetskopierar registerposterna om du behöver återställa senare.

4 Ta bort Plist -fil i Mac Chrome

Om du använder Chrome på din personliga Mac och spelar med inställningsfilen är det enkla sättet att bli av med det hanterade meddelandet att ta bort plistfilen.

  • Öppna Finder -appen och tryck på "Shift + Command + G" genvägstangenter.
  • Skriv "~/Library/Preferences/" i textrutan "Gå till mappen" och tryck enter.
  • Detta öppnar mappen "Preferences", där du kan se alla plistfiler.
  • Hitta och ta bort filen com.google.Chrome.plist. Alternativt kan du byta namn på filen. Chrome återskapar filen när du startar om.

Varför Google Chrome -program som hanteras av din organisation?

Ta bort Chrome Plist -fil

  • Stäng Chrome helt och starta om den. Nu kommer du inte att se det hanterade med meddelandet.

Varför Google Chrome -program som hanteras av din organisation?

Hanteras av meddelande Borttaget i Inställningar

Slå in det

Även om Google säger att det inte är något att oroa sig för, kan problemet "Hanteras av din organisation" vara förvirrande, särskilt om det visas på din hemdator. Lyckligtvis kan du med lite tålamod lösa problemet på egen hand.

Inspelningskälla: www.webnots.com
Leave A Reply

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi antar att du är ok med detta, men du kan välja bort det om du vill. Jag accepterar Fler detaljer